AEG T7DBN460 review en aanbiedingen

AEG

De wasdrogers van AEG doen het behoorlijk goed in de vergelijkingstest condensdrogers met warmtepomp. Maar welke model moet je nu precies hebben?  Deze vraag ga ik beantwoorden in deze AEG T7DBN460 review. De basis van de review is het beantwoorden van de meest gestelde vragen van bezoekers, om het vinden van de beste wasdroger wat makkelijker te maken.

De laagste prijzen en actuele aanbieding van dit moment.

Wasdroger aanbiedingen en acties

Hieronder exclusieve wasdroger aanbiedingen en kortingscodes van WasdrogerSale

direct 20 euro code

(minimale bestelwaarde € 449)


pak 20 euro korting bij Expert code

AEG T7DBN460 Beste Koop van de Consumentenbond

Deze AEG wasdroger is door de consumentenbond uitgeroepen tot Beste Koop warmtepompdroger (nov. 2018). Dat zie je ook terug in de droogprestaties. Toch zie ik enkele minpunten die je ook moet weten voordat je een keuze maakt. Hieronder alles over wat mij is opgevallen.

Belangrijkste eigenschappen 

  • max. vulgewicht 8 kilo
  • Condensdroger met warmtepomp
  • Energieverbruik: 177 kWu (€ 41,- p/j) 
  • Kosten volle trommel katoen: €0,34 (=1.47 kWh)
  • Geluid: 66 DB
  • Handleiding AEG T7DBN460

Wat lees je in deze beoordeling?

  • Drogen met de AEG
  • Minder gekreukt uit de trommel
  • Bediening en gebruiksgemak
  • Verschillen met andere AEG drogers
  • Aanbiedingen en acties

Drogen met de AEG

Als je de AEG T7DBN460 naast andere wasdrogers zet, dan is het een saaie onopvallende grijze muis. Het design vind ik niet zo mooi. De deur is standaard links draaiend, maar kan aangepast worden als dat nodig is.

Voor de meesten zullen de prestaties belangrijker zijn. En terecht!

Samenvatting van alle plussen en minnen

AEG T7DBN460

8.7

Droogresultaat

9.5/10

Energieverbruik

10.0/10

Snelheid

6.5/10

Gebruiksgemak

8.0/10

Prijs/kwaliteit

9.5/10

Plus punten

  • Nauwkeurig drogen
  • Minder kreukvorming
  • Laag energieverbruik
  • Best Getest (Consumentenbond nov 18)

Min punten

  • Snelheid droogprogramma's
  • Iets meer geluid
  • Saai design

Uit de laboratoriumtesten van de Consumentenbond blijkt dat de machine nauwkeurig en gelijkmatig droogt. De meetsensoren doen hun werk erg goed. Op dit belangrijkste onderdeel worden alle andere 8 kilo warmtepomp-wasdrogers door deze AEG verslagen.

Minder gekreukt uit de trommel

In meerdere testen heb ik ondervonden dat AEG’s geen toptijden behalen als het om snelheid van droogprogramma’s gaat . De T7DBN460 doet er 2 uur over om een goed gevulde trommel katoenwas kastdroog te krijgen. Het resultaat is dan wel erg goed. Al het wasgoed (kleding en handdoeken) zijn gelijkmatig droog.

Nog opvallender is dat de katoenwas er duidelijk minder gekreukt uitkomt als bijvoorbeeld bij de Bosch WTY87700NL of de Beko DR 8534 GX0.  Dat betekent dat je minder tijd kwijt bent aan strijken.

Ik heb nog niet precies kunnen achterhalen, waardoor dit bereikt wordt. De functies SensiDry en Prosense zijn immers ook beschikbaar op andere modellen, waarbij kreukvorming niet als pluspunt er uitspringt.

Ik ben super blij met mijn nieuwe AEG.  Door mijn 3 kleintjes moet ik meerdere keren per week wassen en drogen.  Katoenen truien en broeken kan ik zonder strijken opvouwen. Ideaal want ik haar strijken!

Trijntje (Zutphen) - 3 weken na aankoop

Gemakkelijke bediening en gebruiksgemak

Energiezuinige T7DBN460, maar wel wat meer geluid

Een wasdroger vergt meer onderhoud dan een wasmachine. Daarom vormt gebruiksgemak en onderhoud altijd onderdeel van mijn reviews.

Dit is ook direct het lastigste onderdeel om te objectiveren. Voor een deel blijft het een kwestie van persoonlijke voorkeur, maar toch zijn er functionaliteiten die een apparaat simpelweg gebruikersvriendelijker maken.

Om de droogprestaties van een warmtepompdroger effectief en zuinig te houden, is het noodzakelijk om de condensor en het pluizenfilter schoon te houden. Doe je dit niet dan zal het energieverbruik flink stijgen, doordat de luchtstroom flink gehinderd wordt.

Het schoonmaken van het pluizenfilter moet na elke wasbeurt. Je krijgt hier ook een waarschuwingssignaal op het bedieningspaneel. Gelukkig is het filter makkelijk toegankelijk en weggewerkt in de deuropening. Klipje van het filter openen en de meeste pluisjes kun je met de hand wegvegen.

De pluizenfilters in de AEG’s doen het goed, waardoor je de condensor maar enkele keren per jaar met de stofzuiger hoeft af te zuigen. Gelukkig is dit niet veel werk, maar helaas gebeurt dit nog niet door de machine zelf. Veel apparaten van Bosch en Siemens beschikken hiervoor over de zelfreinigende condensor, waardoor onderhoud overbodig wordt.

Verder kan de T7DBN460 eenvoudig op de waterafvoer worden aangesloten, waardoor je de condenswaterbak niet meer zelf hoeft te legen.

Verschillen met andere AEG wasdrogers

In onze top 10 staan op dit moment meerdere AEG-modellen. Maar welke is nu de beste AEG wasdroger? En wat zijn de grootste verschillen? Ik zet er een paar op een rij.

AEG T7DBN400 de 7 kg variant

verschil met de AEG T7DBN400In veel winkels vind je ook de AEG T7DBN400 met zijn kleinere 7 kilo trommel. De droogprestaties van dit model zijn net wat minder dan zijn grotere broer, maar voor één- of twee persoonshuishoudens is het een geschikte keuze.

Bij het kiezen van een wasdroger moet je altijd jouw eigen persoonlijke situatie als uitgangspunt nemen. Lees hiervoor onze keuzehulp met meer achtergrond en tips.

AEG T8DE86ES versus AEG T8DE84EW versus AEG T9DE87CS

Eerder dit jaar is de T9DE87CS als mijn favoriet uit de test gekomen. De prijs van dit model is op dit moment echter 200 euro hoger en de prestaties zijn nagenoeg gelijk. Wel is dit model wat sneller en ligt het geluidsniveau wat lager.

De AEG T8DE84EW is wat goedkoper dat dit gereviewde model. Je ziet dat deze wel al een jaartje ouder zijn, want ze zijn net wat minder energiezuinig.  Op jaar basis is dit ongeveer 55 kWu, omgerekend zo’n 12 euro.

Waar is de AEG T7DBN460 in de aanbieding?

Door het vergelijken van prijzen kun je al snel een flink aantal euro’s besparen. Onze vergelijkingstool kijkt bij meer dan 20 verschillende winkels naar prijzen en aanbiedingen. Zo vind je altijd de laagste prijs.

Dit is de laagste prijs die we vandaag gevonden hebben

Eindoordeel AEG T7DBN460 review

Deze AEG is een aanrader voor iedereen die voor een gemiddelde prijs een betrouwbare en een goed presterende wasdroger wil. Vooral het nauwkeurig en gelijkmatig drogen doet de AEG T7DBN460 als de beste. Een andere plus die uit de test naar voren komt is het lage energieverbruik.

Uiteraard moet de 8 kg trommel wel passen bij je behoefte én de vulcapaciteit van je wasmachine. Wil je meer keuze, dan kun je ook eens naar de onderstaande alternatieven kijken.

Alternatieve 8 kg warmtepompdrogers

# Merk/Type Testscore Testscores LINK
1

AEG T7DBN460

AEG T7DBN460
Lees complete review
Droogresultaat
95
Energieverbruik
100
Snelheid
65
Gebruiksgemak
80
Prijs/kwaliteit
95
Prijzen en aanbieding
2

Beko DR 8534 GX0

Beko DR8534GX0
Lees complete review
Droogresultaat
85
Energieverbruik
100
Snelheid
75
Gebruiksgemak
80
Prijs/kwaliteit
95
Prijzen en aanbieding
3

Miele TCE 620 WP

Miele TCE 620 WP ECO
Lees complete review
Droogresultaat
80
Energieverbruik
100
Snelheid
65
Gebruiksgemak
90
Prijs/kwaliteit
90
Prijzen en aanbieding

AEG T7DBN460

8.7

Droogresultaat

9.5/10

Energieverbruik

10.0/10

Snelheid

6.5/10

Gebruiksgemak

8.0/10

Prijs/kwaliteit

9.5/10

Plus punten

  • Nauwkeurig drogen
  • Minder kreukvorming
  • Laag energieverbruik
  • Best Getest (Consumentenbond nov 18)

Min punten

  • Snelheid droogprogramma's
  • Iets meer geluid
  • Saai design