AEG T7DBN400 review en actuele aanbiedingen

In deze AEG T7DBN400 review ga ik kijken of deze 7 kg model warmtepompdroger in onze test net zulke hoge ogen gooit als de grotere AEG T7DBN460.

Aeg T7DBN400 review door WasdrogerSale redactie

Waar vind je de laagste prijs?

Op het moment van schrijven is dit model in veel winkels te koop. Door acties/aanbiedingen kunnen de prijsverschillen behoorlijk oplopen. Hieronder vind je een overzicht van de winkels met de laagste prijzen. Met onze eigen kortingscodes van WasdrogerSale krijg je direct extra kassakorting bij een aantal winkels.

Wasdroger aanbiedingen en acties

Hieronder verzamelen interessante wasdroger aanbiedingen van de grote webwinkels.

Binnenkort hebben we weer nieuwe kortingsdeals

AEG T7DBN400 review: betaalbaar en prima prestaties

De testscores laten mooi de sterke- en zwakke punten van deze AEG warmtepompdroger zien. Natuurlijk ga ik deze bevindingen hieronder nog uitgebreider toelichten.

AEG T7DBN400

8.4

Droogresultaat

8.5/10

Energieverbruik

8.0/10

Snelheid

8.5/10

Gebruiksgemak

8.0/10

Prijs/Kwaliteit

9.0/10

Plus punten

  • Drogen
  • Minder gekreukte was
  • Snel
  • Prijs

Min punten

  • Afvoerslag niet meegeleverd
  • Geluid

 

Belangrijkste eigenschappen 

  • max. vulgewicht 7 kilo
  • Condensdroger met warmtepomp
  • Energieverbruik: 211 kWu (€ 48,- p/j) 
  • Kosten volle trommel katoen: €0,40 (=1.75 kWh)
  • Geluid: 67 DB
  • Direct naar de AEG T7DBN400 handleiding

Wat lees je in deze beoordeling?

  • Wanneer is de deze AEG een goede keus?
  • Achtergrond bij de plussen en minnen
  • Conclusie en oordeel
  • (Goedkopere) alternatieven die je zeker eens moet bekijken
  • Interessante aanbieding

Wanneer is de deze AEG een goede keus?

Om deze vraag maar direct te beantwoorden: voor heel veel huishoudens is dit een geschikte wasdroger. Alleen als je maar af en toe gebruik gaat maken van de wasdroger zijn er goedkopere alternatieven.

In dit laatste geval is een condensdroger wellicht een goedkopere keus. De prijs van de T7DBN400 is interessant, maar deze is toch nog altijd 100 euro meer dan de traditionele condensdrogers.  Deze hoger aanschaf haal je er zeker uit als je wekelijks was gaat drogen. Het energieverbruik ligt namelijk een stuk lager. Met zijn A++-label bespaar je al snel 25 euro per jaar ten opzichte van de traditionele condensdroger. Warmtepompdrogers blijven een flink stuk zuiniger als de traditionele condenswasdroger.

Natuurlijk moet de inhoud van de 7 kilo protex trommel passen bij de capaciteit van je wasmachine. Maar in de praktijk stop je niet alles in de droger, waardoor een kleinere droger ook goed kan samen gaan met een wasmachine met een grotere vulcapaciteit.

Achtergronden bij de plussen en minnen van de test

Opvallend is dat de prestaties niet onder doen voor wasdrogers uit de hogere prijsklasse. De AEG T7DBN400 droogt een volle wasmand katoen uitstekend droog en daarbij is deze ook nog eens behoorlijk energiezuinig.

Maar iets waarmee deze AEG zich echt onderscheidt, is dat de was merkbaar minder gekreukt uit de trommel komt. De directe concurrenten zoals de Beko DH7533RXW zijn hier veel minder goed in. De Protex trommel en de koolborstelloze motor van Aeg zullen hier zeker een bijdrage aan leveren.

Denk nu niet dat strijken niet meer nodig is, maar het is een stuk minder nodig dan bij andere geteste drogers. Een dikke plus op dit aspect!

Drogen zonder poespas

Als je dit AEG-model voor de eerste keer ziet, dan valt de eenvoud van het bedieningspaneel op. Met maar 4 knoppen kun je alle instellingen doen.
Persoonlijk hou ik wel van zo’n simpel overzichtelijk paneel, maar dan moet de functies en knoppen wel logisch zijn.

En op het punt van logica is er nog wel wat te verbeteren. Het is de eerste keer wat gissen wat een knop daadwerkelijk doet. De plaatsing van de knoppen op de paneel is ook niet logisch. Ondanks het geringe aantal heb ik de gebruiksaanwijzing er bij moeten pakken. Deze is summier maar voldoet.

Uitleg bij bedieningspaneel: niet altijd even logisch

Niet de aller stilste

Meer over verbruik per droogprogramma en energielabel A++

Geluidservaring is niet zo makkelijk te beoordelen, omdat niet iedereen dit gelijk interpreteert. Puur op meetwaarde gebaseerd, is de T7DBN400 niet het stilste apparaat die we beoordeeld hebben. Ook tijdens de start van een droogprogramma, hoor je de condensor opstarten.

Wat mij betreft valt het binnen de marges en is het niet storend. Wil je een stillere wasdroger, dan kom je al snel in een andere prijsklasse terecht.

Energiezuinige warmtepompdroger

Met het energievebruik komt deze AEG met zijn A++ in de middenmoot terecht. De Beko DH7533RXW is behoorlijk wat zuiniger met elektriciteit. Als je naar euro’s kijkt dan gaat het om zo’n 10 cent per droogbeurt.

  • 7 kilo katoenwas: 1,75 kWu
  • 4 kilo katoenwas: 0,98 kWu
  • Schatting energielabel per jaar: 211 kWu

Snel droogprogramma

Snel en nauwkeurig drogen lijkt bij veel andere wasdrogers tegenpolen van elkaar te zijn.

Des te verrassender is de doorlooptijd van droogprogramma’s. De AEG is behoorlijk snel, terwijl uitstekend gelijkmatig gedroogd wordt.

Tijdens mijn praktijktest wordt een trommel die voor 3/4 gevuld is in 90 minuten gedroogd. Synthetisch drogen is nog een kwartiertje sneller.

Fijn in 90 minuten een wasmand droog!

Linde van WasdrogerSale

Conclusie en oordeel

Deze Aeg T7DBN400 is een relatief nieuw model uit 2018 en beschikt over de laatste droogtechniek van AEG.
Het apparaat is bijzonder basic uitgevoerd zonder verdere poespas. Verwacht daarom geen wifi bediening of een optie om te stomen.

Echter de prijs/kwaliteit verhouding is uitstekend. De prestaties zijn op alle onderdelen ruim voldoende, terwijl er geen grote echte minpunten zijn. Dat maakt deze droger voor mij een aanrader voor kleinere huishoudens die opzoek naar een apparaat om eenvoudig hun was te drogen.

Jammer en wel wat krenterig van AEG, dat er geen afvoerslag voor condenswater wordt meegeleverd. Die zal je er los bij moeten kopen als je het apparaat op de waterafvoer wilt aansluiten.

Alternatieve 7 kg warmtepompdrogers

In onze vergelijkingstest vind je alle gereviewde warmtepompwasdrogers met een trommelcapaciteit van 7 kilo. Op dit moment zijn dit onze favoriete top 3.

# Merk/Type Testscore Testscores LINK
1

AEG T7DBN400

AEG-t7dbn400-plussen-minnen
Lees complete review
Droogresultaat
85
Energieverbruik
80
Snelheid
85
Gebruiksgemak
80
Prijs/Kwaliteit
90
Prijzen en Aanbieding
2

Beko DH7533RXW

Beko DH7533RXW
Lees complete review
Droogresultaat
65
Energieverbruik
95
Snelheid
80
Gebruiksgemak
85
Prijs/kwaliteit
90
Prijzen en aanbieding
3

Samsung DV70F5E0HGW

Samsung DV70F5E0HGW review door WasdrogerSale
Lees complete review
Droogresultaat
65
Energieverbruik
95
Snelheid
80
Gebruiksgemak
85
Prijs/kwaliteit
85
Prijzen en aanbieding

Een alternatief die ook zeker eens moet bekijken, is de nog goedkopere T7DBN611. Deze is technisch gelijkwaardig en laat identieke prestaties zien. Hiermee bespaar je al snel enkele tientjes.

Mijn favoriete aanbieding

De Aeg T7DBN400 review ben ik gestart met het naast elkaar zetten van prijzen. Maar welke winkel biedt naast een lage prijs veel service? Om deze vraag te beantwoorden moet je ook naar afleverkosten, service, garantie en bereikbaarheid kijken.

De redactie van Wasdrogersale vind dit de beste aanbieding.

AEG T7DBN400

8.4

Droogresultaat

8.5/10

Energieverbruik

8.0/10

Snelheid

8.5/10

Gebruiksgemak

8.0/10

Prijs/Kwaliteit

9.0/10

Plus punten

  • Drogen
  • Minder gekreukte was
  • Snel
  • Prijs

Min punten

  • Afvoerslag niet meegeleverd
  • Geluid