AEG T7DB83GP review

Een nieuwe droger uitzoeken is een behoorlijke uitdaging. Elke wasdroger heeft wel zijn specifieke plus- en minpunten.
Met alle beschikbare modellen moet je maar net de juiste eruit kunnen pikken. Hoe nauwkeurig en gelijkmatig droogt de droger, hoeveel energie wordt verbruikt en hoe zit het met gebruiksgemak?
Allemaal onderwerpen die ik in deze AEG T7DB83GP review ga bekijken. Ik hoop dat ik hiermee jou kan helpen om je beter oriënteren in de wasdrogerwereld.

AEG T7DB83GP review door WasdrogerSale

AEG T7DB83GP prijzen

Deze AEG warmtepompdroger is in behoorlijk veel webwinkels te verkrijgen. Gelukkig, want door kortingsacties kun je snel wat verdienen.
Met onderstaande links surf je direct naar de voordeligste AEG T7DB83GP aanbieding.

Wil je nog meer prijsvoordeel? Check dan even de actiebox onder de winkels. Hier plaatsen we  unieke kortingscodes die je alleen vindt op WasdrogerSale.

Wasdroger aanbiedingen en acties

Hieronder verzamelen interessante wasdroger aanbiedingen van de grote webwinkels.
Deze week heb ik de volgende deals gevonden.

Ao.nl €30 kortingscode op wasdrogers

Van AO.nl heeft WasdrogerSale onderstaande kortingscode gekregen. Deze is geldig op alle wasdrogers van € 349 of meer

Klik voor onze AO.nl kortingscode

AEG T7DB83GP

  • 8 kilo trommel
  • type: warmtepompdroger
  • Energielabel: A++
  • Energieverbruik: 309 kWu 
  • Kosten droogbeurt: € 0,60  (=2,6 kWh)
  • Geluid: 66 DB

Wat weet je na het lezen van de review?

  • Droogt de  AEG gelijkmatig en nauwkeurig?
  • Hoe is het met het energieverbruik gesteld?
  • Welke 8 kg warmtepompdrogers moet je ook eens bekijken?
  • Voor wie is de AEG T7DB83GP een juiste keuze?

 

AEG T7DB83GP review: uitgebreid bekeken en beoordeeld

In deze wasdroger review vergelijk ik de AEG T7DB83GP met andere warmtepompdrogers. AEG heeft dit model in september 2016 geïntroduceerd.
Het voordeel van zo’n nieuw model is dat je hier ook moderne technieken terug ziet. Maar let op: het is niet allemaal goud wat er blinkt.
Sommige innovaties zijn meer marketing gericht en bieden in de praktijk nauwelijks voordelen. Dat zie je ook terug in de beoordeling hieronder. Toch heeft de AEG zeker sterke punten, wat de droger voor een groep huishoudens interessant maakt, hieronder meer hierover.

AEG T7DB83GP

7.3

Droogresultaat

7.5/10

Energieverbruik

8.0/10

Snelheid

6.5/10

Gebruiksgemak

7.0/10

Prijs/kwaliteit

7.5/10

Plus punten

  • Energiezuinig
  • Droogresultaten

Min punten

  • Warmte en vochtafgifte naar de omgeving
  • Meer geluid dan andere drogers

Wat is bijzonder aan deze AEG wasdroger?

Deze AEG is een warmtepompdroger met een laadvermogen van 8 kilo voor katoen was en 3,5 kilo voor synthetische was.
Hij heeft een vermogen van 900 W.

  • AEG noemt hun warmtepomp techniek SensiDry: drogen op minder hoge temperaturen waardoor kleding mooi blijft.
  • ProSense zijn de sensoren die de vochtig  en temperatuur meten
  • Gemak van AEG ÖKOFlow-filtersysteem wat schoonmaken van filters een stuk gemakkelijker maakt.
  • Eenvoudige bediening via het display
  • Grote ProTex-trommel met trommelverlichting: handig wanneer je van plan bent de droger in een donkere ruimte te plaatsen.
  • Eind signaal aan het einde van el droogprogramma
  • Fijn-afstelling van de droogtegraad
  • Uitgestelde start tot 24 uur

Hieronder ga ik een kijken of dit ‘goed klinkende’ droogtechnieken ook echt functioneren.

 AEG T7DB83GP droogprogramma's zijn nauwkeurig

Nauwkeurig en gelijkmatig gedroogd houdt kleding langer mooi

Dat de Prosense sensoren goed hun werk doen blijkt uit de droogresultaten. Met behulp van de ProTex trommel wordt een efficiënte luchtstroom gegenereerd waarmee de kleding meer ruimte krijgt in de trommel. Hierdoor wordt er extra voorzichtig omgegaan met de was en zal deze ook minder kreuken.
Zowel katoen als synthetisch was wordt nauwkeurig en gelijkmatig gedroogd op de lagere temperaturen dan als je gewend bent van een normale condensdroger zonder warmtepomp.

Door het drogen op lagere temperaturen zal kleding minder snel slijten.  Andere kant van de medaille is dat de tijdsduur daarom wel wat langer is (met name als je dit omrekent per kilo wasgoed voor halfvolle trommels).  Een ander opvallende minpunt is dat deze droger de omgeving niet helemaal vochtvrij houdt. Staat de droger in bijkeuken dan is dat geen probleem, maar wel iets op rekening mee te houden.

Droogprogramma’s

Deze droger beschikt over 10 bruikbare droogprogramma’s. Deze zijn nauwkeurig ingesteld en zo heb je voor iedere was een juist programma.
De programma’s zijn in principe elektronisch gestuurd (gemeten door de sensoren), maar je kunt ook kiezen voor tijd gestuurde programma’s mocht je dat liever hebben.
Een programma duurt minstens 10 minuten en maximaal 120 minuten met daar achteraan een antikreukfase van 30 minuten. Mocht je willen dat de antikreukfase langer duurt dan is dit ook mogelijk. Je kunt een aansluitende antikreukfase instellen van maximaal 120 minuten.

vergelijkingtest tijdsduur van de droogprogramma's

 

Gemak van weinig onderhoud… drogen maar!

Op deze droger zit een display, waarmee je in de gaten kunt houden in welke fase van het programma de droger zit. Ook is duidelijk aangegeven hoe lang het nog zal duren voordat het programma afgelopen is.

Wanneer het programma ten einde is gekomen, zal je een geluidssignaal horen. Dit geluidssignaal kun je ook uitzetten. Je kunt ook kiezen voor een uitstel van de start van een programma. Dit kun je met maximaal 20 uur uitstellen.

Ook andere signalen worden duidelijk aangegeven met indicatielampjes in het display, zoals:

  • indicatielampje: leeg het waterreservoir
  • indicatielampje: reinig filter
  • indicatielampje: controleer warmtewisselaar

Gelukkig kun je het waterreservoir ook aan rechtstreeks aansluiten op de waterafvoer. Let wel op dat de afvoerslag niet apart wordt meegeleverd.

 

De hele levensduur het gemak van het ÖKOFlow-filtersysteem

Bij elke condensdroger moet je de filters regelmatig schoonmaken. Hierin blijven pluisjes en textielvezel achter tijdens het droogproces.
Het OKOflow filter systeem is mij positief opgevallen. Doordat er maar één enkel filter wordt gebruikt, hoef je er dus ook maar één schoon te maken.

Deze AEG beschikt niet over een zelfreinigende condensor, zoals de meeste Bosch wasdrogers.

Mocht je het filter en condensor niet tijdig schoonmaken dan gaat het energieverbruik omhoog. In de AEG handleiding lees je hierover  meer.

 

Okoflow gemakkelijk onderhoud van de filters AEG droger

 

Hoe zit het met het energieverbruikEen volle trommel drogen voor € 0,60

Over het energieverbruik van de AEG kan ik alleen maar positief zijn. Het is een zuinige A+ warmtedroger met een jaarverbruik van 309kWu.
De Consumentenbond schat de gebruikskosten in op 36 euro per jaar.

Om een volle lading katoenwas kastdroog krijgen verbruikt de droger maar 60 cent.

 

 

 

Eind oordeel: een goede midden moot

Jelle - wasdroger reviewer op WasdrogerSale.nlDeze AEG droger kun je voor een redelijke prijs aanschaffen, als je weet dat het warmtepompdroger is.
Verder doet deze droger wat het moet doen; goed drogen. Opvallend is het eenvoudig onderhoud en de gebruiksvriendelijkheid.

Uit de AEG T7DB83GP test zijn ook wel wat minpunten naar voren gekomen.
De omgeving niet goed wordt droog gehouden en dat het katoen kastdroog programma bij een lading van 3 kilo langzaam is.  Ook de droger met 66db niet de stilste machine die ik heb getest.

Wil je de AEG op een wasmachine zetten? Houdt dan rekening met de afmetingen 85 (h) x 60 (b) x 66,5 (d) cm.

 

Vergelijken met andere 8 kilo warmtepompdrogers

Top 3: warmtepompdrogers (8 kilo)

De AEG T7DB83GP voor de laagste prijs?

 

AEG T7DB83GP

7.3

Droogresultaat

7.5/10

Energieverbruik

8.0/10

Snelheid

6.5/10

Gebruiksgemak

7.0/10

Prijs/kwaliteit

7.5/10

Plus punten

  • Energiezuinig
  • Droogresultaten

Min punten

  • Warmte en vochtafgifte naar de omgeving
  • Meer geluid dan andere drogers