AEG T6DB72GP review

AEG T6DB72GP review

€389.00

Keuze van de redactie: bol.comBol
Bekijk aanbieding
SaveSavedRemoved 0

Alles over prijzen en aanbiedingen

Zoals je in onderstaande webwinkels kan zien, is de prijs best aantrekkelijk. Maar hoe zit het met de droogprestaties van de machine? Ik zou zeker even verder lezen, voordat je naar de winkel rent. Hieronder vind je al mijn (soms teleurstellende) bevindingen.

Met onderstaande links surf je direct naar een kortingsactie voor deze AEG wasdroger.

We krijgen ook vaak  unieke kortingscodes exclusief voor WasdrogerSale. Deze plaats ik altijd in het vak hieronder. Zo vind je de AEG T6DB72GP altijd voor de laagste prijs.
Ben je niet zeker of deze soort wasdroger de juiste keuze is, lees dan ook eens onze wasdrogertips door.

Wasdroger aanbiedingen en acties

Hieronder vind je alle lopende acties. We verzamelen alle lopende wasdroger aanbiedingen van de grote webwinkels.
Deze week heb ik de volgende deals gevonden.

Ao.nl 30 euro korting

Van AO.nl heeft WasdrogerSale onderstaande kortingscode gekregen. Deze is geldig op alle wasdrogers van € 349 of meer t/m 31 aug

Klik voor onze AO.nl kortingscode

AEG T6DB72GP review: uitgebreid bekeken en beoordeeld

Steeds vaker hoor ik dat een warmtepompdrogers altijd de juiste keuze is als je op zoek bent naar een nieuwe wasdroger. Eerder hebben we al laten zien dat dit zeker niet altijd het geval is. Als je de prijzen van onze beste getest warmtepompdrogers ziet, dan  blijkt dat deze gemiddeld fors hoger liggen dan de condensdroger zonder warmtepomp.
Zit je daarom met een beperkt budget en wil je gewoon een goedkope wasdroger dan is condensdroger soms de enige juiste optie.  Daarom deze AEG T6DB72GP review door onze redactie. We opzoek gaan naar de sterke- en zwakke punten van deze AEG wasdroger.

AEG T6DB72GP review - alle pluspunten en minpunten AEG condendroger

 

AEG T6DB72GP

  • max. vulgewicht 7 kilo
  • Condens droger zonder warmtepomp
  • Energielabel:
  • Energieverbruik: 504 kWu 
  • Kosten droogbeurt: € 0,98  (=4.29 kWh)
  • Geluid: 65 DB

Wat weet je na het lezen van de review?

  • Droogt deze AEG alle was goed gelijkmatig droog?
  • Zijn de stroomkosten van een condensdroger echt zo hoog?
  • Welke alternatieven moet je ook zeker eens bekijken
  • Mijn advies: deze AEG wasdroger kopen en toch maar niet?

 

AEG T6DB72GP

6.3

Droogresultaat

5.0/10

Energieverbruik

5.0/10

Snelheid

8.0/10

Gebruiksgemak

7.0/10

Prijs/kwaliteit

6.5/10

Plus punten

  • Snelheid
  • Gemakkelijk in gebruik

Min punten

  • Gelijkmatig drogen
  • Hoog energieverbruik

Uitleg bij de testscores

In deze review ga ik de AEG droger beoordelen, zodat jij een duidelijk beeld krijgt van wat deze kan, maar ook waarin deze minder goed is.
De plus- en minpunten gaan je zeker helpen bij het maken van de juiste keuze.

AEG kent verschillende serie wasdrogers. De grootste verschillen tussen de serie zie je in onderstaand plaatje. AEG wasdroger serie

Op deze condensdroger zul je geen luxe opties vinden, alleen de ProSense techniek zit standaard op de machine. Wat dit precies is en of dit werkt, lees je zo dadelijk bij de testresultaten.

 Prosense volgens AEG

De AEG T6DB72GP heeft een capaciteit voor 7 kilo katoen was en 3,5 kilo voor synthetische was. Deze droger heeft een vulopening die 33 centimeter hoog is en 38 centimeter breed. Hierdoor gaat het in en uitladen van de was erg gemakkelijk.

Via een display kun je de programma status en de resterende tijd zien. Ook kun je de start uitstellen met maximaal 20 uur. Wanneer een programma ten einde is gekomen wordt je gewaarschuwd door een geluidssignaal die je ook uit kunt zetten, mocht je dat liever hebben.

Op de droger vind je alle standaard droogprogramma’s die je in de dagelijkse praktijk gebruikt:

  • Jeans
  • Kort/Snel
  • Sport
  • Wol
  • Extra droog
  • Kastdroog
  • Kussen

Gelijkmatig drogen valt toch wel tegen!

Onze ervaring met AEG prosenseHet vullen van de droger en de bediening is gemakkelijk. Naast de droogprogramma’s zitten er extra mogelijkheden op die je kunt instellen bij bepaalde programma’s zoals: droogtegraad, anti-kreuk en opfrissen. De droger is elektronisch gestuurd. Dat is fijn, want dan stopt het droogprogramma als de gewenste droogtegraad is bereikt.

Helaas droogt deze AEG bij moeilijke kleding niet gelijkmatig. Er zijn kledingstukken die niet goed droog uit deze droger komt. Dit doen andere drogers een stuk beter. Daarom een behoorlijk lage score op dit onderdeel!

De duur van de programma’s kan verschillen van 10 tot 120 minuten. Ook bestaat er de mogelijkheid om koud te luchten. Dit neemt 10 minuten in beslag.

De antikreuk fase die automatisch begint na een droogprogramma neemt 30 minuten in beslag. Daarnaast kun je nog een extra antikreuk fase aanzetten van maximaal 120 minuten.

Een pluspunt is absoluut de snelheid. Er mag gezegd worden dat deze droger bijzonder snel is.

Energie verbruik past bij een condensdrogerenergiekosten in euro's

Hoe presteert deze droger op het gebied van energieverbruik? De energieklasse B lijkt laag, maar past bij apparaten die niet voorzien zijn van een warmtepomp.

Condensdrogers zijn simpelweg niet de zuinigste. Bij deze AEG gaat die vlieger ook op.  Hiertegenover staat wel dat de zuinige drogers, de warmtepomp drogers, een stuk prijziger zijn dan de condensdrogers.

Maar waar hebben we het eigenlijk over als je kijkt naar euro’s?.  Een volle trommel kastdroog krijgen kost ongeveer € 1,-.
Met dit bedrag kun je gemakkelijk inschatten of, afhankelijk van jouw gebruik, een warmtepompdroger uiteindelijk goedkoper is.

Gemakkelijk in onderhoud en gebruik

Wanneer deze droger een volle condensbak heeft, krijg je dit te zien door middel van een aanduiding.

Ook wanneer het condensfilter en het pluizenfilter moeten worden schoongemaakt, krijg je dit te zien door middel van een aanduiding.  Het pluizenfilter is eenvoudig schoon te maken.

Verder heeft deze droger ook een kinderbeveiliging, zodat niet zomaar de programma’s en instellingen kunnen worden gewijzigd. Wanneer je de droger in ontvangst neemt zal de deur naar links opendraaien. De draairichting kan eenvoudig worden omgekeerd als dit handiger is voor de ruimte waarin de wasdroger staat.

De wasdroger is gemakkelijk schoon te houdenUiteraard heeft AEG ook deze droger voorzien van de speciale ProTex trommel. Door de speciale vormgeving wordt jouw kleding beter verzorgd met behulp van luchtstromen. Kleding raakt op deze manier niet in de knoop en kreukt niet zoveel.

Ik zou zeggen voor wat het waard is. Persoonlijk heb ik nog geen onderzoek gezien, waarin wordt aangetoond dat dit soort trommels ook daadwerkelijk kreuk en slijtage verminderen. Ik zou zeggen: baat het niet, dan schaadt het niet.

 

Conclusie: niet mijn eerste keus

ruud-van-wasdrogersale.nlDeze AEG kun je voor een mooie prijs aanschaffen. Toch zou ik hier zelf niet voor kiezen. Het feit is dat niet alle was gelijkmatig gedroogd wordt en daar koop je toch een droger voor.  Andere concurrenten doen dit veel beter.

Daarom wil deze AEG T6DB72GP review afsluiten met het beantwoorden van de slot vraag: kopen of niet?
Ik zou voor de laatste optie kiezen. De onderstaande alternatieven bieden betere prestaties. Ook vind je in onze vergelijkingstest goedkope condensdrogers die beter presteren. De keuze is dan snel gemaakt.

Dit zijn onze favoriete 7 kilo condensdrogers

Wil je condensdroger gaan kopen,  dan zou ik als eerste onderstaande apparaten eens bekijken.
Dit zijn de 7 kilo wasdrogers met de hoogste scores uit onze reviews zijn gekomen.

Favoriete 7 kilo condens wasdrogers

De AEG T6DB72GP voor de laagste prijs?

Dagelijks starten en stoppen er speciale aanbiedingen en acties. Check daarom altijd snel de knop achter jouw favoriete winkel om te kijken of wij nog een nieuwe kortingsactie hebben gevonden.

Gratis Prijs ALERT
×
Notify me, when price drops
Stuur aanbiedingen voor: : AEG T6DB72GP - Condensdroger - €389.00
bekijk prijsverloop
×
Prijs grafiek voor AEG T6DB72GP - Condensdroger
Latest updates:
  • €389.00 - 30 June 2018
  • €396.00 - 8 June 2018
  • €417.00 - 28 May 2018
  • €410.00 - 27 May 2018
  • €417.00 - 22 May 2018
  • €419.00 - 4 May 2018
  • €395.00 - 23 April 2018
  • €419.00 - 26 March 2018
Since: 20 March 2018
  • Highest Price: €429.00 - 20 March 2018
  • Lowest Price: €359.00 - 20 March 2018

Prijs grafiek voor AEG T6DB72GP - Condensdroger
Latest updates:
  • €389.00 - 30 June 2018
  • €396.00 - 8 June 2018
  • €417.00 - 28 May 2018
  • €410.00 - 27 May 2018
  • €417.00 - 22 May 2018
  • €419.00 - 4 May 2018
  • €395.00 - 23 April 2018
  • €419.00 - 26 March 2018
Since: 20 March 2018
  • Highest Price: €429.00 - 20 March 2018
  • Lowest Price: €359.00 - 20 March 2018

Is de prijs te hoog? Meld je gratis aan voor de aanbieding alert.

Stuur aanbiedingen voor: : AEG T6DB72GP - Condensdroger - €389.00

 

AEG T6DB72GP

6.3

Droogresultaat

5.0/10

Energieverbruik

5.0/10

Snelheid

8.0/10

Gebruiksgemak

7.0/10

Prijs/kwaliteit

6.5/10

Plus punten

  • Snelheid
  • Gemakkelijk in gebruik

Min punten

  • Gelijkmatig drogen
  • Hoog energieverbruik